Familiebedrijf met internationale uitstraling

Cand'art is de erfenis van de familie Matheï,
die de kunst van hard suikerwerk bakken
doorheen de jaren wist te perfectioneren
én internationaliseren.

The sweetest form of art
Illustration of a sand glass in line art style.

Smaak is onze stiel

Sinds 1930 is de familie Matheï meester in het maken van snoepgoed. Laat je meevoeren doorheen de geschiedenis en het ambacht van dit Belgische bedrijf.

Cand'art geschiedenis Lambert Matheï oude foto

Lambert Matheï richt een snoepconfiserie op in het centrum van Bilzen, aan de Kattebroekstraat. Het assortiment bestond uit ambachtelijk geproduceerde snoepjes zoals drop, likeurbonbons, gommen, spekken en cuberdons. Alfons, één van zijn acht kinderen, had in Luik bij Confiserie “le Vainqueur” een opleiding als suikerbakker genoten. “Le Vainqueur” leverde de inspiratie op voor de naam van hun eigen bedrijf “confiserie De Palm” – naar de erepalm die wordt toegekend aan de overwinnaar.

In 1965 werd onder impuls van Alfons volledig overgeschakeld op hard suikerwerk – toen nog zowel snoepjes als lolly’s. In die tijd werden de lolly’s “gekookt” op open vuur, een intensief en hard labeur.

Cand'art geschiedenis Alfons Matheï oude foto

In 1973 neemt Alfons het bedrijf over van zijn familie en installeert een eerste automatische lollyproductielijn.Samen met zijn twee zonen, Lambert en Paul, groeit het bedrijf verder uit tot een specialist in lolly’s. De twee broers nemen het bedrijf in 1978 op hun beurt over van hun vader.  

In 1988 verkoopt Paul zijn aandelen aan zijn broer Lambert en diens echtgenote Daniëlle. Zij leiden het bedrijf in de komende 33 jaar. Onder hun leiding groeit het bedrijf gestaag, waardoor het pand op de Kattebroekstraat te klein wordt. Ze wijken uit naar het industrieterrein ‘De Spelver’ in Bilzen, waar een gloed nieuwe fabriek wordt gebouwd. Ondertussen komen ook zonen Bart en Johan meehelpen in de zaak.  

Johan wordt ingewijd in de geheimen van confiserie en suikerbakken en doet ervaring op in het buitenland. Hij komt al snel met nieuwe ideeën in de keuken. De Palm exporteert stilaan ook meer naar het buitenland, en dus dringt een internationaal klinkende naam zich op. De Palm wordt omgedoopt tot Cand’art.

Na 2000 profileert Cand’art zich steeds meer als een voorloper op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Onder leiding van Daniëlle, de vrouw van Lambert, behaalt het bedrijf al sinds december 2004 jaarlijks het IFS certificaat ‘Higher Level’. Ondanks ultramoderne kooktechnieken en productiemachines gaat het ambachtelijke aspect van werken met suiker nooit verloren.

Door zijn ervaring en technische kennis van de productie van lolly’s ontstaan samenwerkingsverbanden met meerdere machinefabrikanten, waarbij nieuwe ontwikkelingen en productielijnen vaak proefdraaien bij Cand’art vooraleer ze in de markt gelanceerd worden.

Our history between 2008-2020.

De markt van de confiserie en hard suikerwerk ondergaat in deze periode een transformatie. Om de internationale concurrentie aan te kunnen, investeert het bedrijf in moderne machines. Het bedrijf professionaliseert verder en doet een aantal overnames. In 2008 worden de machines van Confiserie Weyn in Sint-Niklaas overgenomen. In 2015 volgt de overname van het merk Hirsch in Duitsland. In datzelfde jaar wordt ook het 85-jarige bestaan  met een bezoek van prinses Astrid gevierd.

Lambert Matheï en Daniëlle Brepoels gaan op pensioen en starten de zoektocht naar een overnemer. Eind 2021 neemt Herman Wellens van Capwell het bedrijf over. Johan Matheï, zoon van Lambert en Daniëlle, blijft aan boord.

De website en huisstijl krijgen een make-over en de nieuwe eigenaar zet resoluut in op verdere automatisatie, internationale groei via private label en de ontwikkeling van nieuwe producten. De komende jaren heeft Cand’art de ambitie om verder te groeien. Op een organische manier en altijd met respect voor het ambacht in het achterhoofd.

Illustration of a team, in line style. Male and female chefs.

vakmensen met liefde voor suikerwerk

Het zijn de mensen achter Cand’art die ons merk zo sterk maken. In de juiste flow werken ze samen voor het perfecte snoepje. Wij houden van ons bedrijf én van onze producten.

Cand'art detail snoeppasta voor lolly's
Cand'art fabriek medewerker pakt lolly's in
Wrapped lolly's in multiple colours.
Cand'art fabriek medewerker pakt lolly's in
Arrow of the slider point to the left direction.
arrow of a slider point to the right direction.
John Doe
John Doe
Founder
Janet Walton
Janet Walton
Job position
Lisa Mills
Lisa Mills
Job position
Mike Markus
Mike Markus
Job position
Big with brush gesture.

Werken bij Cand'art

Het zijn de skills en toewijding van onze mensen die onze snoepjes maken tot wat ze zijn. We kijken dan ook minutieus toe op het welzijn van onze collega’s.

Word jij deel van ons team? Neem een kijkje op onze jobpagina.

Image of an employee in white dress, invite you to join to the company.

onze waarden

Big brush gesture in peach colour.

AUTHENTIEK

We zijn onszelf. We houden van het ambacht van suikerbakken en voeren het uit op een eerlijke en betrouwbare manier.

Big brush gesture in peach colour.

MENSELIJK

Cand’art is een menselijk en familiaal bedrijf. We bouwen duurzame relaties op met onze klanten, onze leveranciers en al onze stakeholders en helpen hen verder, met onze voeten op de grond.

Big brush gesture in peach colour.

kwalitatief

Elke lolly die de deur uit gaat, is van topkwaliteit. Cand’art maakt geen compromissen als het gaat om voedselveiligheid, hygiëne en kwaliteit. De mensen die hier werken zijn fier om een topproduct te kunnen creëren.

Big brush gesture in peach colour.

open blik

We houden onze ogen open voor verrassing en vernieuwing. We houden van buiten de lijntjes kleuren, we zijn flexibel én ambitieus.

Certificaten

Al sinds december 2004 haalt Cand'art jaarlijks het IFS certificaat ‘Higher Level’.

Download

Onze vakmensen houden van het perfecte snoepje!